Aktivacija matičnih celic lasišča

Plešavost ter izpadanje las sta težavi, s katero se spopada vse več žensk in moških. Vemo, da izguba las pri posamezniku ni samo kompleksno zdravstveno stanje ampak je nevšečnost, ki vpliva na vse vidike njegovega življenja. Tako na medosebne odnose, kot tudi na poklicno življenje prizadetega. Z namenom zdravljenja in prikrivanja plešavosti so se razvile tehnike, zdravila in številni pripomočki, ki zmanjšujejo čustveno stisko prizadetih. Najnovejša nekirurška postopka, ki spreminjata izgled lasišča in tako vračata samozavest sta mikropigmentacija lasišča, angl. Scalp micropigmentation in Aktivacija matičnih celic lasišča, angl. Stem Cell Activation.

Kaj je Aktivacija matičnih celic lasišča?

Aktivacija matičnih celic lasišča je nova metoda, ki uporablja kombinacijo dveh tehnologij – tehniko mikropigmentacije in tehnologijo matičnih celic. Je neinvaziven, nekirurški postopek, kjer s pomočjo mikro igel vnašamo pripravek z rastnimi faktorji v lasišče, v epidermalno plast. Ti rastni faktorji so peptidi, ki delujejo kot signalni agenti, ki aktivirajo matične celice lasnega folikla. Lasje postanejo močnejše barve in debelejši, zaradi česar postane lasišče polnejše. Terapija z matičnimi celicami se lahko izvede skupaj z Mikropigmentacijo lasišča in obe tehniki skupaj ustvarjata videz pravih las.

Terapijo z rastnimi faktorji lahko izvedemo tudi na obrveh.

O postopku

Terapija Aktivacije matičnih celic zahteva 4 do 6 kratkih postopkov, ki trajajo pribl. 15 minut in se izvajajo v 30 dnevnih presledkih. S specialno tanko iglo, premera 0,3 mm, vsadimo pripravek z aktivatorji matičnih celic v epidermalno plast kože. Za ponovno aktivacijo rasti las so tako potrebni le rahli in kratki dotiki vašega lasišča. Za nadaljnjo stimulacijo rasti las je potrebno, da doma vsakodnevno uporabljate Hair Rescue Scalp Lotion, ki vsebuje 100 % rastlinske izvlečke. Saw Palmetto, Pygeum, Beta-Sitosterol, Pumpkin Seed Oil, Eucalyptus, Rosemary, Camphor, so le nekaj od mnogih učinkovin, ki bodo lasne folikle ohranjali v anageni (rastni) fazi in jih naredile manj občutljive na hormon DHT.

Cena postopka

Cena posameznega postopka Aktivacije matičnih celic lasišča znaša 125 €.