Scalp Micropigmentation

Kaj je Scalp Micropigmentation?

Scalp Micropigmentation (SMP) je inovativni postopek za tiste posameznike, ki želijo prekriti plešavost in želijo takojšnje rezultate. Rečemo ji tudi mikropigmentacija lasišča, SMP ali medicinska tetovaža lasišča. 

Mikropigmentacija lasišča je neinvaziven, nekirurški postopek, kjer s pomočjo mikro igel dodajamo naravne pigmente v lasišče, v zgornjo plast dermisa. Tehnika zahteva, da se ustvarjajo drobne pikice, podobno kot jih vidimo na obritem lasišču. Rezultat ustvarja videz drobnih lasnih mešičkov, ki pomagajo obnoviti videz gostih las. S postopkom lahko ustvarimo videz pobritega lasišča z gosto posejanimi lasnimi mešički in lepo linijo rasti las, pri daljših laseh lahko zapolnimo barvni kontrast med redkimi lasmi in lasiščem. S postopkom mikropigmentacije prekrivamo tudi brazgotine ter predele brez las, ki so nastali po operaciji glave, poškodbah ali presaditvi las.

Ena največjih prednostih mikropigmentacija lasišča je, da zahteva malo ali nič nadaljnjega vzdrževanja in ne pomeni spremembe vašega življenjskega sloga in dnevnih aktivnosti. Je stroškovno učinkovita in daje takojšnje rezultate. Brez brazgotinjenja. Brez kirurškega postopka. S takojšnjimi in zajamčenimi rezultati. Naše stranke ji pravijo "svoboda".

Obiščite našo novo spletno stran Scalp Micropigmentation

Spoznaj Senso, spoznaj umetnico

Smo vodilno podjetje v Sloveniji, specializirano za Scalp micropopigmentation. Pri svojem delu stremimo k popolni zaupnosti in popolnosti. Za nas je mikropigmentacija popolna takrat, ko daje realističen videz. Ko je avtentična in ko je videti kot pravi lasje. Ljudje bodo spremembo na vas opazili, vendar ne bodo ugotovili, kaj je tisto, kar daje vašemu videzu mladostnost in energijo. Vedeli bodo le tisti, katerim boste povedali sami. Vaša skrivnost bo z nami varna.

V Sensu se zavedamo, da je izguba las pri posamezniku zelo osebna zadeva, ki vpliva na mnoge vidike njegovega žvljenja. To je tudi razlog zakaj se veliko časa posvetimo vsaki stranki posebej, od prvega posvetovanja, do izvedbe postopka in vseh posvetovanj po postopku, ki zadevajo ohranjanje vašega novega videza. V našem studiu smo dosegljivi le po predhodnem dogovoru. Med posvetovanji in tretmaji lahko pričakujete popolno pozornost le vam. Prizadevamo si in storimo vse, da bo vaša izkušnja pozitivna, prijetna, zaupna in predvsem takšna, da vam bo spremenila življenje na bolje.

Maja Dominič je vodilna strokovnjakinja v Sloveniji, ki izvaja postopek mikropigmentacije lasišča. Njena energija in absolutna predanost svoji specialnosti jo razlikujejo od ostalih ponudnikov mikropigmentacije lasišča. Po petnajstih letih dela v zdravstvu, v okulistiki in optiki, sta jo strast do estetike in pomoči drugim leta 2015 popeljali v svet mikropigmentacije lasišča. Najprej v Amsterdam, kjer je opravila masterclass iz mikropigmentacije lasišča in nato še v Anglijo, na intenzivno izobraževanje v kliniko Brandwood, kjer je pod vodstvom dveh največjih svetovnih mojstrov, Simon Lane in Paul Clark, z najvišjo oceno opravila teoretično in praktično izobraževanje. Njen uspeh ni le posledica njenega dela. Visoke vrednote, kot so zaupnost, empatija, strokovnost, pozornost do detajlov in čut za estetiko so tiste, ki podpirajo vse, kar počne.

Kaj prinaša mikropigmentacija lasišča?

  • Poveča samozavest in samospoštovanje. 
  • Realistično simulira lasne mešičke in povrne lasno linijo. 
  • Prekrije brazgotine po poškodbah, opekline ter brazgotine po presaditvi las.
  • Obnovi lasno linijo pri vseh vrstah in stopnjah plešavosti.
  • Prikrije redke lase ali predele brez las.
  • Zmanjša barvni kontrast med redkimi lasmi in lasiščem.
  • Ustvarja videz lasišča z gosto posejanimi lasnimi mešički.

Za koga je mikropigmentacija lasišča primerna?

Mikropigmentacija lasišča je primerna za moške in ženske vseh starosti, vseh tipov in barv kože, ki se spopadajo z redčenjem ali izpadanjem las. Izvajamo jo pri različnih vrstah alopecije - moški androgeni alopeciji, ženski androgeni alopeciji, alopeciji areata ter pri prekrivanju brazgotin, ki so posledica folikularne transplantacije ali poškodbe glave.

Popolno prilagojen postopek

V Sensu postopek mikropigmentacije v celoti prilagodimo vašim željam glede sloga, ki ga želite doseči. Med samim postopkom lahko nadzorujete gostoto, barvo in še veliko več ter tako skupaj ustvarimo videz, ki vam bo prinesel zadovoljstvo.

Če niste prepričani kateri slog ali oblika lasišča bosta najprimernejša za vas, smo vam v pomoč specialisti, ki vam bomo pomagali pri odločitvi. S čutom za estetiko in poznavanjem karakteristik obraza, kako se različne lasne linije prilegajo različnim starostim in oblikam glave, vam bomo priporočali najboljšo rešitev.

O POSTOPKU

Mikropigmentacije lasišča se ne sme obravnavati kot enkraten postopek, saj je skorajda nemogoče v samo enem tretmaju doseči popoln videz s pravo gostoto, pravo barvo in pravilno obliko. Zato v Sensu postopek mikropigmentacije običajno izvedemo v treh tretmajih, v razmaku od 10 do 40 dni. Posamezen tretma trajaja približno 3 ure, odvisno od stopnje vaše plešavosti oz. velikosti brazgotine. Z vsakim naslednjim tretmajem dodajamo gostoto pik ter prilagajamo barvo in linijo. 

Pred postopkom vsem našim strankam nudimo tri brezplačne konzultacije, ki običajno trajajo od pol ure do eno uro. Tu se pogovorimo o vaših željah ter pričakovanjih in pogovorimo se, kaj lahko dejansko dosežemo. Na posvetu naredimo tudi test bčutljivosti. Po 24 urah lahko sledi prvi tretma, ki običajno traja od 3 do 4 ure, odvisno od stopnje plešavosti. V prvem tretmaju vam bomo naredili lasno linijo in zapolnili plešasta področja. Po tretmaju vam bomo dali navodila, kako negovati lasišče do vašega naslednjega obiska. Po pribl. 10 dneh izvedemo drugi tretma, kjer bomo področjem dodajali teksturo in gostoto. Pogovorili se bomo o napredku in doseganju prvotnih pričakovanj. Tretji tretma, ki je najpogosteje tudi zadnji, sledi od 5 do 6 tedno po drugem tretmaju. Ponovno bomo dodajali teksturo in gostoto za popoln končni videz in izpolnitev vaših prvotnih pričakovanj. Dali vam bomo tudi navodila, kako negovati in zaščititi lasišče, da bo vaš novi videz trajal mnogo let.

Kvaliteta izvedenega postopka

Mikropigmentacija lasišča je umetnost. Uresničevanje naravnega izgleda lasišča, ki traja več let, je odvisen od izkušenosti specialista, kvalitete izvedenega postopka in uporabljenih pigmentov. V Sensu smo specialisti za podrobnosti, kot so pravilen naklon in globina vboda, barva pigmenta, kot tudi za razumevanje strukture obraza in kože. Vsi ti so pomembni dejavniki, ki določajo končni izid postopka.

Tehnika vnašanja pigmentov v kožo in tudi pigmenti sami se razlikujejo od običajnega make-upa ali tetovaže. Pigmenti, aparat in igle, ki jih uporabljamo v Sensu, so narejeni izključno za mikropigmentacijo lasišča. Za vnos pigmentov uporabljamo digitalno nadzirano iglo, ki je za vsako stranko nova in sterilna. Pigmenti so 100 % naravni, sterilni, dermatološko in mikrobiološko testirani in ne vsebujejo kakršnihkoli umetnih konzervansov, dišav ali težkih kovin. So farmacevtske kakovosti, ki so v skladu s kategorijo 1 Direktive o kozmetičnih izdelkih v EU in so evropskega porekla. V lasišču ne migrirajo in ne spreminjajo barvo, kot pigmenti za tetovažo ali permanentni make-up. Z leti se spreminja le njihova intenziteta, barva pa ostaja enaka.

Slabo izveden postopek

V Sensu opažamo, da se v zadnjem času povečuje število slabo usposobljenih izvajalcev mikropigmentacije lasišča, običajno kozmetičark z znanjem permanentnega make-upa, tetovatorjev in celo lasnih kirurgov, ki poskušajo vstopiti na področje mikropigmentacije lasišča. Ti običajno ustvarjajo grozljive rezultate.

Zakaj so rezultati slabi?

Neizkušeni in neusposobljeni izvajalci pri postopku mikropigmentacije naredijo številne napake. Največkrat sta to tehnika vnašanja pigmentov v kožo in tudi pigmenti sami. Pigmenti za permanentni make-up in tetovažo se razlikujejo od pigmentov za mikropigmentacijo lasišča. Skozi čas spremenijo barvo, saj so  sestavljeni iz več podtonov, vključno z modro, rdečo in zeleno. Pigment bo sprva v lasišču temno sive barve, vendar bo že v nekaj tednih pričel bledeti. Pričnejo se prikazovati podtoni in vaše lasišče postane modro ali vijolično. Tudi globina vnašanja pigmentov je ključnega pomena, saj pigmenti migrirajo v koži. Večina neizkušenih izvajalcev vnaša pigment pregloboko in na vašem lasišču naredijo packe.

Uresničevanje naravnega izgleda lasišča, ki traja več let, je torej odvisen od izkušenosti specialista, kvalitete izvedenega postopka in uporabljenih pigmentov ter igel. Na vas pa je, da dobro raziščete trg ponudnikov, preden se odločite za postopek.

Obstojnost pigmentov pri mikropigmentaciji lasišča

Po zaključku postopka lahko pričakujete, da bo intenzivnost barve trajala več let, običajno med 5 in 10 let. V veliki meri je njena obstojnost odvisna od vašega imunskega sistema ter izpostavljenosti UV žarkom. Čez daljše obdobje boste postopoma začeli opažati rahlo svetlenje barve, ki pa jo lahko s kratkim postopkom zopet osvežimo. Nihče vam ne more natančno oceniti, kdaj točno boste potrebovali osvežitev barve, vendar pa lahko z ustrezno nego lasišča ter zaščito pred UV žarki, dosežete, da bo vaša mikropigmentacija lasišča trajala mnogo let.

Cena mikropigmentacije lasišča

Prepričani smo, da bo vaš novi izgled pomembno vplival na kakovost vašega življenja. Postali boste srečnejši, samozavestnejši, to pa bo vplivalo na vse vidike vašega življenja. Tako na vaše družabno življenje, kot tudi na vaše ambicije in poklicno življenje. Koristi, ki vam jih prinese mikropigmentacija lasišča so neizmerni. Lahko bi rekli, da denar ni pomemben, saj le kako bi lahko postavil ceno za svojo srečo. Ker pa živimo v realnem svetu in nimamo na voljo neskončnih sredstev, je strošek postopka pomemben dejavnik.

Stroški postopka mikropigmentacije lasišča so v veliki meri odvisni od vaše stopnje plešavosti oz. velikosti brazgotine in vaših pričakovanj. Ker bo mikropigmentacija lasišča spremenila vaš videz za več let, naj bo poleg stroška postopka, pomemben dejavnik tudi odločitev o specialistu in kakovost izvedenega postopka.

Pomembno je vedeti, da vam natančno oceno stroška določimo po posvetu z vami in da so navedene cene le okvirni vodnik. Upoštevajte tudi, da sta v ceno vključena celoten postopek mikropigmentacije, torej trije tretmaji in 12 mesečno jamstvo proti svetlenju. Večina naših strank potrebuje osvežitev barve vsakih 3 do 5 let.

Stopnja plešavosti Norwood od 2 do 4 A     od 1.700 € do 2.400 €                                                                                                                                                     

Stopnja plešavosti Norwood od 5 do 7        od 2.800 € do 3.350 €                                                                                                                                                               

Brazgotina                                                                             690 €                                                                                                                                       

Osvežitev, prilagajanje                                                 1 ura 350 €